Måna Engström

KONSTHANTVERK & SKINN
Jag tycker att lammskinn är så sensullt och så utmanande. Jag älskar skörheten i tyger och trådar också men, materialet får underordna sig det jag vill berätta - basta! Jag har ingen stil - men väl lust och nöd att uttrycka mig och att kommunicera. Vet inte om det egentligen är en mental defekt, men jag kan med förödande passion och envishet hänge mig åt infall och ideér där sunt förnuft pekar åt ett helt annat håll. Inga kompromisser duger här! Det är spännande att tänja gränser och konsthantverk är en intressant metod, tycker jag.

Jag fick fly Hälsingland och ett radioaktivt regn, kom till Gotland den åttonde i åttonde nittonhundraåttioåtta och här stannar jag. Ingen blir Gotlännning - det föds man till. Det är skönt att bo på landet, ingenting stör och man behöver inte träffa en enda människa om man inte själv vill. Brukar säga att jag skapat en egen skyddad verkstad här och så är det bra att man kan åka och handla i långkalsonger på landet, fast det är ju inget speciellt för Gotland.

Jag klarar mig inte utan papper och pennor - behöver teckna - mycket! Min stund på dagen är definitivt tidig morgon - oanvänd dag.

MÅNA ENGSTRÖM – KONSTHANTVERK & SKINN
Anga Suderbys 822 · 623 72 Katthammarsvik 070 284 80 06 · www.månaengström.se