TestKT

Kristina Torsson

TEXTIL & KLÄDER
Mitt favoritmavoritmaterial är den underbara silkiga glansiga ullen från lammen. Men också silkestrikån som har så vacker lyster, tryckt med mina egna mönster och färgad för hand här i Vamlingbo, där också allt sys till kläder och annat för stora och små. Min stil pendlar lite mellan Sexy Lady och tant på landet. Jag är mest stolt över mina senaste jaquardstickade mönster i ull som jag har gjort i samarbete med Erica Laurell - helt svensktillverkade.

Jag flyttade med familjen till Gotland 1983, alltså i sommar blir det exakt 30 år sedan. Det bästa med att bo och jobba på Gotland är att man får ut det bästa av kombinationen periferi och centrum. Arbetsro i huset i Vamlingbo och det fantastiskt inspirerande landskapet som alltid finns runt knuten. Men man måste också i lagom dos ta in stora städer med myllret av människor, barn och barnbarn, kultur och konsumtion som inspirationskälla och motvikt.

Jag klarar mig inte utan de täta, doftande mynta och korianderbuketter som jag alltid köper i grönsaksbutiken Aubergine när jag är i Stockholm. Min bästa stund är sent, halv två då natten är min egen och jag sitter och tänker på alla och mailar långa mail tvärtemot vad som anses lämpligt.

KRISTINA TORSSON – TEXTIL & KLÄDER
Vamlingbo Ängvards 302 · 623 31 Burgsvik 070 637 99 66 · www.vamlingbolaget.com