Kerstin Boulogner

TEXTIL & KLÄDER
Jag arbetar i en superhög ullkvalitét och high tech-microfiber i ytterplagg, klänningar i linne samt med egna tryck. Den stickade Gotlandströjan har jag arbetat fram av endast Gotländsk råvara och arbetskraft. Jag har en egen personlig stil. Kroppens arkitektur, och en arketypisk utgångspunkt. Den tredimensionella formen på en kropp i rörelse, passformen och att lusten att bära plagget skall hålla i sig lika länge som hållbarheten i de höga kvalitéerna. Och OBS! Jag använder inte benämningen tidlös. Mest stolt över att jag arbetar själv med alla mönstermallar och storlekar och har hittat en passform som gör modellerna användbara för många åldrar och tillfällen.

Jag blev kär i ett hus på Gotland vid midsommar -97 i samband med en körfestival i Visby, och dröjde mig kvar. Det bästa med att jobba på Gotland är abetsgemenskapen med övriga konsthant- verkare och formgivare. Stora utrymmen i ateljén och ute i landskapet- högt i tak. Och närheten till råvaran från Gotlands Ullspinneri och det stickande nätverket.

Jag klarar mig inte utan min Gotlandströja när jag behöver rå om mig och andra. Och mitt krypin i Stockholm för arbete, familjekontakter och andra impulser. Min bästa och första stund på dagen är alltid en tur i växthuset och allt det nya jag får syn på året om.

KERSTIN BOULOGNER – TEXTIL & KLÄDER
Missionshuset Hablingbo 862 · 623 42 Havdhem 070 817 29 74 · www.boulogner.com