Karin Sutare

Keramiker
Jag arbetar mest med porslinspapperslera, den gör att jag kan bygga tjockt, tunt eller hur jag vill. Den går direkt från tanke till färdig produkt utan att jag behöver kompromissa på grund av lerans egenskaper. Sen gillar jag alla möjliga smetiga trevliga lergodsleror som går att dreja skönt.
Och mina kritor som jag rullar av oxid och kaolin, med dom kan jag teckna på leran. Blått, rött, gult. Jag gör det jag vill mest, det jag är osäker på, det som känns i magen, som jag inte vet var det kommer att landa. Ibland storstilat, ibland magplask. Men ansikten, djur, kontakt mellan det jag gör och andra människor, det är centralt. Jag är mest stolt över att jag kan göra det jag vill, tillsammans med människor jag tycker om.

En gotlänning plockade upp mig på Capellagården på Öland. Han följde mig till HDK i Göteborg när han med bestämdhet drog till Gotland igen, det var bara att följa med! Det bästa med att bo och jobba på Gotland måste vara skönheten och alla orginella människor.

Jag klarar mig inte utan handgjorda ting, min mans goda mat- vägen till mitt hjärta går definitivt genom magen. Min bästa stund är natten. När allt stillar sig och det går att tänka hela tankar, hela vägen. Ungarna sover, jag har min man för mig själv. Livet är konstigt. Låt det vara det. Bejaka det konstiga och skaviga och ovanliga. Då händer det grejor!

Karin Sutare
Sutarve Stånga 835
623 60 Stånga
keramikkarin@hotmail.com