Gunila Axén

TEXTIL, KLÄDER & INREDNING
Jag gillar alla textilmaterial som går att trycka på eller göra kläder av, från tunn tättslagen percale till fast yllefilt. När jag gör kläder ska de vara förenklande utan onödiga detaljer eller dekorer. När jag ritar mönster utgår jag alltid från en känsla, mina mönster får en djupare innebörd då.
Jag är mest stolt över att gamla plagg och mönster fortfarande håller, och att det går att få nya idéer efter att ha hållit på i 50 år!

Min man och jag letade först hus i Stockholmstrakten. Efter ett hastigt besök på Gotland hittade vi ett lämpligt hus inom tre månader. Vi köpte huset 2004 och flyttade till Bringes 2006 efter att ha provbott hösten 2005, som var varm och vacker. Jag brukar jobba halva dagen i trädgården och halva i ateljén. Man kan jobba helt i sin egen takt och göra det man brinner för och det är fullt av likasinnade vänner runt omkring på ön.

Min bästa stund är morgonen, tekannan fylld med min egen blandning kinesiskt te och en hög tidningar. Sedan en tur i trädgården för att se vad som hänt sedan igår. Jag gillar också det sköna långa avståndet till stressen och kulturlivet på fastlandet, och att man kan bestämma själv när man vill utsätta sig för den.

GUNILA AXÉN – TEXTIL, KLÄDER & INREDNING
Norrlanda Bringes 222 · 622 50 Romakloster 070 485 46 82 · www.info@gunilaaxen.se